Frank en Stefan ontvangen de Pluk van de Petteflet Prijs

We hebben gewonnen! We zijn, mede dankzij jullie stemmen, de Groningse winnaars geworden van de Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs. Onwijs mooi dat de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG), samen met de stemmers, vertrouwen in ons heeft. De geldprijs van €500,- willen wij inzetten om dit jaar 3 concrete projecten te realiseren. Deze steun in de rug geeft ons nieuwe energie om bij te dragen aan de leefbaarheid van de Zernike Campus in Groningen.

Mooi-weer-tuiniers met een missie
De Groningse jury heeft het volgende over ons te zeggen: “Door de combinatie van lezingen, workshops, moestuinactiviteiten én inventieve maar haalbare plannen voor de toekomst past Frankville helemaal bij de acties van Pluk van de Petteflet zelf: slim van opzet, creatief, ondeugend, effectief en eenvoudig uit te voeren.” Op zulke lovende woorden hebben we zelf weinig aan te vullen!

Landelijke finale
Door de winst zijn we daarnaast ook genomineerd voor de landelijke finale die de Natuur en Milieufederaties organiseren samen met radioprogramma Vroege Vogels. Een landelijke jury zal 3 finalisten selecteren uit de 12 genomineerden (één per provincie), waarna het publiek mag stemmen op de winnaar. De landelijke prijs bedraagt een bedrag van €3000,- die besteed kan worden aan de uitvoering van onze plannen. We houden jullie dus op de hoogte! Lees hier het volledige bericht op de website van de NMG.

Plannen voor komende zomer
Dit jaar zullen we ons richten op verticaal tuinieren, het kweken van paddenstoelen en het bouwen van een kas.

Verticaal tuinieren
In steden is er vaak beperkte ruimte, waardoor verticaal tuinieren een oplossing kan bieden voor mensen die toch willen produceren. Wij willen hier zelf ook mee aan de slag, om student en stadjer te laten zien dat je op je balkonnetje ook al een hele hoop aardbeien, kruiden en boontjes kunt groeien.

Paddestoelen kweken
Het leuke aan paddestoelen kweken is dat het een hele goede vleesvervanger is en onze link met deRijksuniversiteit Groningen (RuG) kan versterken. Wij willen namelijk een constante flow aan paddenstoelen leveren aan de kantine van het sportcentrum. Zo kunnen zij daar een verantwoord, lokaal geproduceerd soepje eten.

Kas
Om eerder te kunnen beginnen met zaaien, en in dit geval minder afhankelijk te zijn van de faciliteiten van de RuG, willen we een eigen kas op Frankville. We hebben een mooi ontwerp liggen dat gebruik maakt van gerecyclede raamkozijnen.

Comments


Add Comment